Monday, 26 December 2011

Apabila diri sendiri menjadi OC ^_^

Assalamualaikum...

Hahahaha..(takde motif tibe-tibe je ketawe)
Entry yg kedue utk arini...
Tibe-tibe tgn ni gatai nak menaip..weeee~~~~(gedik)

OC?
Ape tu?
Orang comel?
Orang cantik?
hahaha...bukan...
OC tu maknanye orientation comittee...
Saje nak tulis pasal OC nih sebab banyak kenangan mase jadi OC...

Saya mula tau pasal OC nih masa saya part 1..
Abang-abang n kakak-kakak OC yg handle orientasi ktorang..
So,,paham-paham jela bile kena lalui orientasi..
Sampai saya sendiri pun tak suke diorang nih..
Menyusahkan je...hahaha..maaf ye abang-abang n kakak-kakak OC.. ^_^
Bukan saya sorang je yg cakap macam tu,ramai lagi..ade yg lagi teruk..
Mase orientasi dulu saya tgk dorang macam relax je sebab ktorang yg part 1 nih penat giler !
Sangat penat!

Tapi..bila dah jadi OC....
Nah ! Rasakan ! hahahaha...
Baru saya tau macam mane perasaan mereka masa handle ktorang dulu..
First time jadi OC mase sem lepas...intake Mei-November..
Perghhh! UiTM macam sardin !
Ramai giler !
Almost 3000 orang plus dgn budak kuantan (mereka tumpang orientasi)
Mase tu saya sebagai biro disiplin..
Memang lagi terkena !
Patutlah mase part 1 dulu OC selalu marah-marah.
Memang patut pun marah..jalan pun lambat! Sebijik mase saya part 1 dulu..hahaha!
Memang tak dinafikan,jadi OC sangat penat.
Depan student nampak cool je.
Yelah,takkan nak tunjuk..(konon kuat)
Dah sedaya upaya utk kontrol marah,tapi termarah jugak..
Tapi marah bertempatlah.
Kalo tibe-tibe nak marah,nampak sgt gile kose !hahaha..
Bila dah handle orientasi , macam-macam la kerenah student nak kena layan.
Itulah,inilah !
Bila teringat balik , wahh mase part 1 macam ni lah !)(tapi saya tak :p)
Macam ni rupenye bile jadi OC..
Penat sangat !
Tapi enjoy jugak la..
Utk sem baru-baru ni,saya biro sukan.
Yg ni heaven sikit.
Biro ni bukan buat ape sgt pun..
aerobik pun tak jadi.
Tapi lega sikit , intake november-mac tak ramai sgt..about 1300 je. (hekmu tak ramai!)
Tapi kire oklah..budak-budak pun tak ramai yg wat hal..
Mungkin sebab intake kali nih ramai yg berumur.
Tapi,so far,semuanya ok.
Penat tapi best !
Sebab mase jadi OC saya dapat ramai kawan dari sume kelab.
Kelab EAC,Peers,JPK,Sukan and paling best MPP.
Then,selain dalam komander,jadi OC ni saya boleh improve communication saya dgn orang ramai.
Dulu malu-malu kucing nak cakap dekat depan orang ramai..
Tapi sekarang..Alhamdulillah...
Takde masalah kot . ^_^

Kat bawah ade gambar-gambar kenangan masa jadi OC..
Tengoklah gambar-gambar OC yg penat tu!




























 Jeng..jeng..jeng !
Tamat !


No comments:

Post a Comment