Friday, 4 November 2011

Allah lebih mengetahui apa yang terbaik

Assalamualaikum....
Alhamdulillah...
Allah telah memberi petunjuk...
Walaupun ianya sakit untuk diterima...
Aku tahu...
Ada hikmahnya...
Terima kasih Ya Allah...
Engkau telah menyedarkan diriku...
PemberianMu ini memberiku semangat untuk menapak lebih jauh...
Walaupun ianya tidak sebesar seperti yang ku harapkan...
Aku bersyukur...
Terima kasih Ya Allah...
Engkaulah yang Maha Besar...
Hanya Engkaulah yang lebih mengetahui apa yang terbaik untuk diriku...
PemberianMu ini telah membuka mataku...
Untuk menyedari dari segala kekhilafan...
Untuk menyedari dari segala kealpaan...
Untuk menyedari dari segala kesesatan...
Terima kasih Ya Allah...
Sesungguhnya diriku ini tidak jemu untuk mengucapkan syukur kepadaMu...
Aku mohon kepadaMu Ya Allah...
Berikanlah aku kekuatan...
Supaya aku lebih kuat untuk menghadapi segala dugaan,cabaran dan ujian...
Aku mohon padaMu Ya Allah...
Ampunkanlah diriku...
Ampunkanlah hambaMu yang kerdil ini...
Ampunkanlah ibu dan bapaku...
Ampunkanlah keluargaku...
Ampunkanlah guru-guruku...
Ampunkanlah  rakan-rakanku...
Ampunkanlah semua hambaMu...
Amin...


saya tahu,apa yang Allah berikan adalah yang terbaik...
saya reda...
saya terima segalanya dengan hati yang terbuka...
saya tahu,tidak semua perkara kita akan dapat...
yang utamanya usaha itu sangat penting...
saya akan cuba lagi...
peluang itu sentiasa ada buat saya...
saya percaya...
sesungguhnya hanya Allah sahaja yang tahu apa yang yang terbaik...
kerana...
hanya Dia sahaja yang mampu memberikan yang terbaik untuk semua...
Wallahualam...

Wednesday, 2 November 2011

Itulah Kenangan ( I )

Assalamualaikum semua , (^__^)
Diam tak diam , sudah lebih setahun sebulan saya belajar dekat UiTM . Rasa macam baru semalam je masuk sane . Sekarang , dah nak masuk sem empat . Cepat sungguh masa berlalu . Tiga sem lagi saya habis , InsyaAllah . Walaupun baru setahun dekat sini , dah macam-macam ilmu saya dapat . Bukan ilmu masa dalam kelas je, dekat luar kelas pun saya dapat . Dalam masa yang sama , banyak kenangan yang akan saya kenang sampai bila-bila .
Sebelum masuk UiTM , berdebar-debar juga . Bukan ape, takut takleh survive padahal umah dekat..hahaha..poyo je . First2 masuk je dah down . Maklumlah, orientasi . Kena la buli sikit2 dengan akak-akak OC (orientation committee) n abang-abang OC. Seminggu kot . Tapi nak buat macam mana , itulah kenangan !


Entry ni khas untuk classmate saya


Mase Part 1

This is my beloved classmate . Pic ni diambil mase mase mula-mula kenal . Budak-budak laki takde lagi mase nih. Alah..kalau ade pun macam la diorang nak amek gambar sekali kan ? :p



Okey ! Inilah hero-hero kami . Comel-comel kan ? Hahahaha.....pic ni pun diambil mase part 1 . Dari baju belang yang hujung sekali tuh , Hafiz , Haikal , Muzam , Amir and Fahmi . Tapi start part 2 Hafiz dah takde sebab dia sambung SPA . Tapi dia tetap kawan kami .


Ini pic mase first dinner . Tema dinner Back To School With Style . Memang style lah !


This is my classmate and my ex-roomate . Nama dia Nurul Fatihah . Panggil Teha je . Dia orang first saya kenal mase mule2 masuk UiTM dulu .

Ini pun classmate saya juga . Saya panggil dia Ida .


Haikal , sahabat saya yg paling comel (^__^) . Banyak bagi support . Thanks dude !

Ini pic mase lab . Jakun dapat pakai labcoat yg kononnya macam doktor ,hahaha!


Ini mase lab fizik ! Ohh...fizik..













Banyak sangat gambar . Nanti lambat loading pulak blog ni..hehehe...
See , banyak sgt kenangan saya dengan kawan-kawan saya . Manis and pahit semuanya ada . 

Dear my classmates ,


Mungkin aku masih belum kenal korang sepenuhnya . Geng-geng siswi duduk satu blok , tapi , aku tak . So , kadang-kadang , apa yang berlaku , apa yang terjadi aku tak tahu . Bukan aku tak nak ambil tahu , tapi, kesibukan aku yang mengatasi segala-galanya , sorry . Tapi , aku nak ingatkan korang , apa-apa pun yang terjadi , aku tak mungkin akan dapat classmate macam korang . Korang adalah the best . Biasalah kalau gaduh-gaduh tu . Sedangkan lidah lagi tergigit , inikan pulak kita sebagai manusia. Apa-apa pun , semoga ukhwah kita terus berpanjangan . 

Selamat Hari Lahir Mama !

Assalamualaikum... (^__^)




2 November adalah hari ulangtahun mama yg ke-42 . Alhamdulillah.. Saya bersyukur kerana mama masih berada di sisi saya  dan seboleh-bolehnya , saya mahu dia ada bersama saya selama-lamanya . Sayang mama sangat-sangat . Semoga Allah memanjangkan umur mama supaya dapat melihat anak-anaknya berjaya . Semoga Allah murahkan rezeki mama dan semoga mama sentiasa dirahmati Allah . 


Serba sedikit tentang mama


Nama : Norsiah binti Din
Tarikh lahir : 2 November 1969
Tempat lahir : Pulau Pinang
Umur : 42 tahun
Pekerjaan : Suri rumah sepenuh masa
Status : Berkahwin ( dgn abah..ngeeee)
Bil. anak : 4 Orang
Tempat tinggal : Negeri Sembilan
Asal : Pulau Pinang




Ni lah mama ! Cantikkan mama saya ? hehe..saya je yang tak cantik ...hahaha.... Anyway , saya tak jemu untuk ucap yg saya sayang sangat kat dia . Sayang sangat-sangat-sangat ! (^__^)
She is my idol and my love !
I love u mama !
Saranghae eomma !
Saya sayang mama !




Yang comel ,
Anakmu  ('',)